Scouts

Dankzij steun van Scouts en Gidsen Vlaanderen, konden we een project financieren voor de lokale “Scouts du Fleuve” van Noord-Senegal. In de buurt van Saint-Louis kochten we een terrein voor hen, en bouwden we een klein lokaal, wat voor hen een uitvalsbasis is geworden voor hun activiteiten, en een opslagplek voor hun materiaal.

De lokale scouts was een belangrijke steun bij ons project in Mouït: de scouts ging van deur tot deur in de omliggende dorpen om de mensen te sensibiliseren, een belangrijke promotie voor het nieuwe veldhospitaal. Ze hielpen ook mee met de vaccinatiecampagne, onder leiding van de lokale dokters.

In de zomer van 2015 werd, in samenspraak met de conservator van het nationaal park “Langue de Barbarie”, een scoutskamp in het natuurpark georganiseerd, met onze financiële steun. De scouts hielp mee bij het zoeken naar nesten van zeeschildpadden, om er uiteindelijk een nestbescherming rond te plaatsen, zwerfvuil werd opgeruimd en mangrove werd aangeplant. De minister van jeugd kwam er zelfs officieel op bezoek.

Je kan het artikel en enkele foto’s hier online bekijken.
Thanks to our sponsors: